Choron omáčka s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Choron omáčka s chřestem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46537 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
250 g | Chřest bílý |
1 kávová lžička | Estragon |
2 dl | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Pyré rajčatové |
0,5 ks | Šalotka |
2 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
1 kávová lžička | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 337,7mg |
Draslík | 273,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Estragon, Ocet vinný, Šalotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pyré rajčatové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Choron omáčka s chřestem postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě uvaříme doměkka chřest. |
2 | Připravíme omáčku smícháním octa, vína, pepře, nasekané šalotky a estragonu. Přivedeme k varu a zredukujeme na minimum. Přidáme rajčatové pyré, lžičku vody, žloutky a šleháme 2 minuty do pěny. Odstavíme a přiléváme rozpuštěné máslo za stálého šlehání. Osolíme a opepříme. |
3 | Chřest přelijeme omáčkou a ihned podáváme. |