Chlebový cop s masovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebový cop s masovou náplní
Chlebový cop s masovou náplní
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46540 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Barbecue omáčka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
350 g | Hovězí maso mleté |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné sušené |
450 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2,4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 27,1mg |
Draslík | 204,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Barbecue omáčka, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Droždí sušené, Hovězí maso mleté, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné sušené, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebový cop s masovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím. |
2 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
3 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. |
4 | Během programu oloupeme a najemno nakrájíme cibuli, oloupané stroužky česneku prolisujeme. Rozehřejeme pánev a vložíme na ni mleté maso, pak přidáme cibuli a česnek a restujeme, dokud maso není měkké. Nakonec vmícháme grilovací omáčku a bylinky, podle chuti okořeníme a necháme vychladnout. |
5 | Po ukončení programu "těsto" přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. |
6 | Těsto pak vyválíme na placku o rozměru 35 x 25 cm a dáme na olejem mírně potřený plech. Vychladlou masovou směs naneseme doprostřed těsta a ostrým nožem nakrojíme v těstu vedle náplně na každé straně 10 proužků. Proužky pak střídavě po jednom z každé strany překlopíme přes masovou náplň a konce přimáčkneme. Hotový cop překryjeme a necháme na teplém místě 30 minut vykynout. |
7 | Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia a chlebový cop pečeme přibližně 30 minut, dokud nemá zlatavou barvu. |
8 | Podáváme teplý i studený. |