Kančí guláš s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí guláš s hráškem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 46541 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
3 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
200 g | Houby čerstvé |
300 g | Hrášek |
900 g | Kančí maso |
3 g | Kmín celý |
2 g | Majoránka |
50 g | Mouka polohrubá |
4 g | Paprika mletá pálivá |
15 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
160 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 25,9mg |
Draslík | 770,1mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Hrášek, Kančí maso, Kmín celý, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka polohrubá, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí guláš s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Prorostlejší kančí maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci roztavíme polovinu sádla, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou papriku, rozpustíme v tuku, přilijeme vodu, vložíme do hrnce maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, ochutíme česnekem a vaříme téměř doměkka. Mezitím v pánvi rozehřejeme zbytek sádla, přidáme hrášek, houby a zvolna osmažíme, zaprášíme moukou, promícháme, osmahneme a obsah pánve nalijeme do hrnce. Ihned promícháme, provaříme, zmírníme oheň, ovoníme majoránkou a dodusíme. |
3 | Guláš rozdělíme na talíře a doplníme vařenými bramborami. |