Recept

Italská zeleninová mísa

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 52 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 46543

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
2 ks Cibule červená
2 ks Cibulka jarní
250 g Cuketa
250 g Karotka baby
1 ks Kedlubna
0,5 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Máslo bylinkové
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika oranžová
1 ks Paprika červená
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
0,5 kávová lžička Šalvěj sušená
80 g Žampiony čerstvé
Vařená marináda
1 polévková lžíce Bujón zeleninový
0,5 kávová lžička Cukr třtinový
1 polévková lžíce Estragon
1,5 polévková lžíce Ocet malinový
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 247 kcal
Kilojoule 1 034kJ
8% Sacharidy 30 g
18% Tuky 13 g
14% Sodík 279 mg
8% Bílkoviny 5 g

Italská zeleninová mísa postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme zeleninu: Červenou a oranžovou papriku, cukety, kedlubnu, červenou cibuli, jarní cibulku, baby karotku a malé bílé žampiony.

2

Papriku nakrájíme na proužky. Červenou cibuli s jarní cibulkou pokrájíme na tenká kolečka. Kedlubnu s cuketou nakrájíme na kolečka silné asi 3-4 mm. Baby karotku nakrájíme na podélně na plátky, které nakrájíme na tenké hranolky. Žampióny nakrájíme na tenké plátky.

3

V rendlíku přivedeme k varu 1 dl vody s lžicí zeleninového bujón, snížíme teplotu, přidáme cukr, malinový ocet a nudličky karotky vaříme 2-3 minuty. Necháme je v bujónu vychladnout, pak je vyjmeme, necháme okapat, dáme do misky a promícháme s drobně pokrájeným estragonem.

4

Mezitím si v pánvi rozpálíme olivový olej s máslem, na něm orestujeme z každé strany dozlatova plátky cukety, vyjmeme je a restujeme plátky kedlubny. Vše dáme do mísy, ochutíme sušenými bylinkami, solí, čerstvě pomletým pepřem 4 barev sladkou paprikou a promícháme. Pánev očistíme, dáme na ni lžíci bylinkového másla a orestujeme dozlatova kolečka červené cibule a bílou část jarní cibulky.

5

Na velkou mísu ozdobně rozložíme restovanou cuketu s kedlubnou, mezi plátky poklademe plátky žampiónů a restovanou cibuli. Doprostřed poklademe proužky papriky, které posypeme nakrájenou zelenou natí z jarní cibulky a servírujeme.

Poznámka

K zelenině podáváme v troubě rozpečený arabský chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept