Jednoduchý recept

Kančí guláš s lečem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 46545
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory vařené
4 stroužek Česnek
60 g Chléb konzumní
400 g Cibule
20 g Houby sušené
900 g Kančí maso
240 g Lečo sterilované
120 g Olej slunečnicový
20 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 142kJ
11% Sacharidy 38 g
31% Tuky 23 g
43% Sodík 860 mg
67% Bílkoviny 38 g

Kančí guláš s lečem postup přípravy receptu:

1

Kančí přední maso zbavíme blan, nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, sušené houby umeleme na prášek, kůrku tvrdšího chleba nastrouháme, lečo ze sklenice scedíme.

2

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme maso s cibulí, osmahneme, podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme a necháme vysmahnout na tuk. Posypeme mletou sladkou paprikou, podlijeme vodou a povaříme asi hodinu. Ochutíme česnekem, mletými houbami, přidáme lečo, podle chuti dosolíme, zahustíme strouhaným chlebem a dodusíme.

3

Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept