Jednoduchý recept

Plec na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46548

Ingredience

300 g Celer bulvový
1 ks Cibule
800 g Hovězí plec
100 ml Hovězí vývar základní
1 ks Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
50 ml Olej rostlinný
2 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 kávová lžička Sůl
300 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 861kJ
3% Sacharidy 12 g
51% Tuky 38 g
32% Sodík 638 mg
97% Bílkoviny 55 g

Plec na víně postup přípravy receptu:

1

Rozpálíme v hrnci olej, přidáme osolené a opepřené kusy hovězího masa. Opečeme je zprudka ze všech stran a vyndáme.

2

Přidáme trochu oleje a vložíme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a orestujeme. Přidáme protlak, zalijeme vínem a necháme vyvařit.

3

Vložíme maso, zalijeme vývarem a dusíme. Maso vyndáme a dáme stranou. Omáčku přecedíme, svaříme na potřebnou hustotu, zašleháme do ní studené máslo a osolíme a opepříme. Maso vrátíme do omáčky, ale již nevaříme, jen prohřejeme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept