Plec na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plec na víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46548 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
800 g | Hovězí plec |
100 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
50 ml | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 167,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 338,8mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí plec, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plec na víně postup přípravy receptu:
1 | Rozpálíme v hrnci olej, přidáme osolené a opepřené kusy hovězího masa. Opečeme je zprudka ze všech stran a vyndáme. |
2 | Přidáme trochu oleje a vložíme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a orestujeme. Přidáme protlak, zalijeme vínem a necháme vyvařit. |
3 | Vložíme maso, zalijeme vývarem a dusíme. Maso vyndáme a dáme stranou. Omáčku přecedíme, svaříme na potřebnou hustotu, zašleháme do ní studené máslo a osolíme a opepříme. Maso vrátíme do omáčky, ale již nevaříme, jen prohřejeme a ihned podáváme. |