Jednoduchý recept

Pizza z chlebového těsta s pečenou zeleninou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 46549

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
1 ks Lilek
250 g Mouka pšeničná hladká
150 g Mozzarella
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
2 polévková lžíce Rajčatová pasta
2 kávová lžička Sůl
1,2 dl Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 649kJ
16% Sacharidy 59 g
17% Tuky 13 g
23% Sodík 466 mg
27% Bílkoviny 15 g

Pizza z chlebového těsta s pečenou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, 1 lžíci oleje, cukr a půl lžičky soli. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.

4

Během programu připravíme zeleninu. Cibuli oloupeme a společně s lilkem nakrájíme na tenké plátky. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. Stroužek česneku oloupeme a jemně nakrájíme. Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme semen. Sýr nakrájíme na plátky.

5

Na pečicí plech rozložíme do jedné vrstvy cibuli, lilek a papriku, pokapeme je olejem. Pak posypeme nakrájeným česnekem, osolíme a opepříme. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.

6

Po ukončení programu "těsto" přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, prohněteme a vyválíme na velkou placku, kterou dáme na na olejem mírně potřený plech. Okraj těsta po celém obvodu přehneme, aby se vytvořila vyvýšenina. Uvnitř potřeme rajčatovou pastou a na ni dáme upečenou zeleninu, pak přidáme rajčata a nakrájené plátky sýra.

7

Pečeme v troubě přibližně 20 až 25 minut, dokud těsto nemá zlatavou barvu a není křupavé.

8

Pizzu podáváme nejlépe ještě teplou, můžeme ji ale podávat i za studena.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept