Jednoduchý recept

Ptáček španělák

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46552

Ingredience

200 g Cibule
600 g Hovězí maso zadní
450 ml Hovězí vývar základní
25 g Hořčice
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
100 g Okurky nakládané
100 ml Olej rostlinný
2 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
100 g Uzené maso vařené
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 828 kcal
Kilojoule 3 465kJ
4% Sacharidy 13 g
90% Tuky 67 g
63% Sodík 1 g
75% Bílkoviny 42 g

Ptáček španělák postup přípravy receptu:

1

Rozklepeme plátky hovězího zadního masa, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na jednotlivé plátky dáme do středu kousky sterilovaných okurek, špeku, vejce, uzeninu a cibuli. Maso zabalíme do roládek, zajistíme párátky a vložíme do ohnivzdorné nádoby.

2

V předehřáté troubě pečeme při 180 stupních Celsia 15 minut.

3

Zbylou cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme lžíci hořčice, sůl, pepř, hovězí vývar a nálev z okurek. Touto omáčkou zalijeme ptáčky a dusíme pod pokličkou doměkka.

4

Ptáčky vyndáme, omáčku zahustíme jíškou z másla a mouky, přecedíme a vrátíme ptáčky.

5

Podáváme teplé.

Poznámka

Vejce musí být uvařené. Z okurek použijeme i nálev. Doporučujeme podávat s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept