Roláda z telecí hlavy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda z telecí hlavy
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46553 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Brambory |
150 g | Celer bulvový |
200 g | Mrkev kořen |
5 ks | Pepř černý celý |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Petržel kořen |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Telecí hlava |
3 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 280,0mg |
Draslík | 496,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 168,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer bulvový, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Telecí hlava mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda z telecí hlavy postup přípravy receptu:
1 | Vykostěné maso z očištěné telecí hlavy omyjeme, nasolíme a srolujeme na roládu. Svážeme kuchyňskou nití. |
2 | Do hrnce s vodou dáme pepř, bobkový list, tymián a přivedeme k varu. Přidáme roládu a vaříme cca 180 minut. Půl hodiny před koncem vložíme mrkev, celer, petržel a brambory. Roládu vyndáme se zeleninou a nakrájíme. |
3 | Vývar přecedíme, svaříme, osolíme, opepříme a přelejeme ho do talíře na telecí hlavu a zeleninu. |
4 | Podáváme horké. |