Šunkové závitky s melounem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunkové závitky s melounem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 46554 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Meloun cukrový |
120 g | Šunka uzená |
100 g | Sušené hovězí |
Pikantní omáčka | |
---|---|
40 g | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Martell cognac |
1 polévková lžíce | Máta |
1 polévková lžíce | Meduňka |
3 polévková lžíce | Med včelí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 19,8mg |
Draslík | 70,1mg |
Vláknina | 95,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sušené hovězí, Máta, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meloun cukrový, Šunka uzená, Hořčice Dijonská, Martell cognac, Meduňka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunkové závitky s melounem postup přípravy receptu:
1 | Medový (cukrový) meloun omyjeme, osušíme. Rozkrojíme na polovinu, odstraníme zrníčka a nakrájíme na díly silné asi 3-4 cm. Každý díl oloupeme a nakrájíme na obdélníčky dlouhé 5 cm. |
2 | Tenké plátky šunky a plátky sušeného hovězího masa nakrájíme na proužky široké 5-5,5 cm. Každý kousek melounu zabalíme do šunky a sušeného masa. Vytvořené závitky přichytíme párátky. |
3 | Připravíme pikantní omáčku: omyjeme čerstvou mátu s meduňkou, lístky otrháme a nadrobno pokrájíme. Do misky dáme med, pikantní hořčici, mátu s meduňkou a koňak. Vše důkladně promícháme. |
4 | Šunkové závitky poklademe na mísu a servírujeme. K závitkům podáváme pikantní omáčku. |
Poznámka
Nejlepší je medový meloun - druh Galia.