Recept

Šunkové závitky s melounem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 46554
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Meloun cukrový
120 g Šunka uzená
100 g Sušené hovězí
Pikantní omáčka
40 g Hořčice Dijonská
1 polévková lžíce Martell cognac
1 polévková lžíce Máta
1 polévková lžíce Meduňka
3 polévková lžíce Med včelí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 238 kcal
Kilojoule 996kJ
7% Sacharidy 26 g
11% Tuky 8 g
35% Sodík 698 mg
26% Bílkoviny 15 g

Šunkové závitky s melounem postup přípravy receptu:

1

Medový (cukrový) meloun omyjeme, osušíme. Rozkrojíme na polovinu, odstraníme zrníčka a nakrájíme na díly silné asi 3-4 cm. Každý díl oloupeme a nakrájíme na obdélníčky dlouhé 5 cm.

2

Tenké plátky šunky a plátky sušeného hovězího masa nakrájíme na proužky široké 5-5,5 cm. Každý kousek melounu zabalíme do šunky a sušeného masa. Vytvořené závitky přichytíme párátky.

3

Připravíme pikantní omáčku: omyjeme čerstvou mátu s meduňkou, lístky otrháme a nadrobno pokrájíme. Do misky dáme med, pikantní hořčici, mátu s meduňkou a koňak. Vše důkladně promícháme.

4

Šunkové závitky poklademe na mísu a servírujeme. K závitkům podáváme pikantní omáčku.

Poznámka

Nejlepší je medový meloun - druh Galia.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept