Játra s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játra s jablky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46556 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
50 g | Cukr krupice |
4 ks | Jablka |
600 g | Játra telecí |
200 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 561,0mg |
Draslík | 782,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 59g |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Jablka, Játra telecí, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játra s jablky postup přípravy receptu:
1 | Necháme zkaramelizovat cukr s trochou másla, zalijeme vínem, přidáme jablka nakrájená na osminky. Vaříme, než začnou jablka karamelizovat. |
2 | Osolíme, opepříme játra a společně je s nakrájenou cibulí osmahneme na másle na pánvi, aby zůstala uprostřed růžová. |
3 | Podáváme teplé. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s bramborovou kaší.