Jednoduchý recept

Chlebový cop s ořechovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46557

Ingredience

1,5 kávová lžička Droždí sušené
1 dl Mléko polotučné
450 g Mouka pšeničná hladká
25 g Máslo čerstvé
110 g Ořechy pekanové
5 polévková lžíce Sirup javorový
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,4 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 091kJ
17% Sacharidy 62 g
31% Tuky 24 g
5% Sodík 98 mg
22% Bílkoviny 12 g

Chlebový cop s ořechovou náplní postup přípravy receptu:

1

Pekanové ořechy nasekáme najemno.

2

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme jedno vejce, zakysanou smetanu, máslo, 5 lžic javorového sirupu a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před ukončení cyklu "hnětení" přisypeme do těsta větší část - 100 gramů - nasekaných ořechů. Některé přístroje nás na to samy upozorní zvukovým signálem.

5

Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly a vyválíme z nich asi 30 cm dlouhé válečky. Všechny tři pak na jednom konci spojíme a upleteme z nich cop, který dáme na olejem mírně potřený plech spojem dolů, zavineme do podoby šneka, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemá dvakrát větší objem. Vykynutý cop pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia přibližně 30 až 35 minut, dokud nemá zlatavou barvu. Ještě horký ho potřeme zbylým javorovým sirupem, posypeme nasekanými ořechy a necháme pomalu vychladnout.

Poznámka

Vynikající sladká chlebová pochoutka. Pro přípravu můžeme použít různé druhy ořechů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept