Jednoduchý recept

Paprikové telecí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (13%)
ID receptu: 46558
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
4 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Nové koření celé
80 g Paprika mletá sladká
5 ks Pepř černý celý
2 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
1 kg Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 863 kcal
Kilojoule 3 609kJ
9% Sacharidy 31 g
76% Tuky 57 g
28% Sodík 556 mg
106% Bílkoviny 60 g

Paprikové telecí postup přípravy receptu:

1

Na kostky nakrájíme telecí kýtu, dáme do mísy a zalijeme vroucí vodou. Necháme blanšírovat tři minuty a scedíme.

2

V hrnci osmahneme nakrájenou cibuli, polovinu másla, bobkový list, nové koření, celý pepř. Přidáme spařené kostky masa, protlak, lžíci cukru, sůl, pepř a smažíme 5 minut. Zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme vývarem. Dusíme do měkka.

3

Maso poté vyndáme a dáme do mísy, omáčku zahustíme moukou a smetanou a 30 minut provaříme. Přidáme zbylou smetanu, zašleháme zbylé máslo a omáčku přecedíme na maso.

4

Ihned podáváme.

Poznámka

Doporučujeme podávat s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept