Paprikové telecí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikové telecí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46558 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Nové koření celé |
80 g | Paprika mletá sladká |
5 ks | Pepř černý celý |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 339,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 6,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikové telecí postup přípravy receptu:
1 | Na kostky nakrájíme telecí kýtu, dáme do mísy a zalijeme vroucí vodou. Necháme blanšírovat tři minuty a scedíme. |
2 | V hrnci osmahneme nakrájenou cibuli, polovinu másla, bobkový list, nové koření, celý pepř. Přidáme spařené kostky masa, protlak, lžíci cukru, sůl, pepř a smažíme 5 minut. Zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme vývarem. Dusíme do měkka. |
3 | Maso poté vyndáme a dáme do mísy, omáčku zahustíme moukou a smetanou a 30 minut provaříme. Přidáme zbylou smetanu, zašleháme zbylé máslo a omáčku přecedíme na maso. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s rýží.