Jednoduchý recept

Bábovka s meruňkami a mandlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 46560
Kategorie: Bábovky

Ingredience

50 g Cukr krupice
25 g Cukr třtinový
1 kávová lžička Droždí sušené
50 g Mandle
50 g Máslo čerstvé
50 g Meruňky sušené
1 dl Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká
0,5 dl Pomerančová šťáva
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 579kJ
16% Sacharidy 58 g
17% Tuky 13 g
4% Sodík 81 mg
17% Bílkoviny 10 g

Bábovka s meruňkami a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme vejce, 25 g - polovinu - másla, krupicový cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami a vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.

4

Během programu nakrájíme na jemno sušené meruňky i spařené oloupané mandle, smícháme je v misce s rozpuštěnou polovinou másla, třtinovým cukrem a pomerančovou šťávou.

5

Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. Ze dvou třetin těsta vyválíme válec, který vložíme do vymazané formy na bábovku. Ve válci vytlačíme po celém obvodu žlábek, který naplníme meruňkovou směsí. Pak přidáme nahoru válec ze zbývající třetiny těsta a spojíme je k sobě, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud bábovka nemá dvakrát větší objem.

6

Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia a bábovku v ní pečeme přibližně 30 až 35 minut, dokud nemá zlatavou barvu a není zcela propečená. Propečení kontrolujeme zapíchnutím dřevěné špejle.

7

Upečenou bábovku necháme pomalu vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept