Kapusta na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapusta na slanině
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 46563 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Kapusta hlávková |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 566,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 15g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapusta na slanině postup přípravy receptu:
1 | Kapustu nakrájíme na slabé proužky, vhodíme do vařící osolené vody a 2 minuty povaříme. Slijeme a propláchneme studenou vodou, necháme okapat. |
2 | Mezitím nakrájíme slaninu na malé kousky a na pánvi vysmažíme dokřupava. Oddělíme slaninu od výpeku a na tuk vložíme kapustu. Osolíme, opepříme a 3 minuty restujeme, nakonec vmícháme kousky opečené slaniny. |
Poznámka
1