Jednoduchý recept

Chléb s pistáciemi a citronovou příchutí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46564

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 kávová lžička Droždí sušené
75 ml Mléko polotučné
350 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
50 g Pistácie
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 554kJ
16% Sacharidy 56 g
17% Tuky 13 g
4% Sodík 79 mg
18% Bílkoviny 10 g

Chléb s pistáciemi a citronovou příchutí postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme 1 lžíci citronové šťávy, vejce, máslo, krupicový cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před koncem cyklu "hnětení" k těstu přidáme pistáciové oříšky. Některé přístroje nás na to samy upozorní zvukovým signálem.

4

Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. Těsto pak rozdělíme na 6 stejně velkých dílů, ty vytvarujeme do protáhlých bochánků, dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvakrát větší objem.

5

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a bochánky v ní pečeme přibližně 35 až 40 minut, dokud nemají zlatavou barvu.

6

V misce smícháme 1 lžíci citronové šťávy s 1 lžící moučkového cukru a po upečení jí ještě teplé bochánky potřeme. Necháme pomalu vychladnout.

Poznámka

Lahodné nasládlé bochánky, ideální k podávání pomazané citronovým máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept