Jednoduchý recept

Tuniské kuře

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 46565
Kategorie: Maso

Ingredience

500 ml Kompot meruňkový
700 g Kuřecí prsa
500 g Kuskus
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
4 ks Šalotka
2 g Skořice mletá
2 g Sůl
40 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 974 kcal
Kilojoule 4 074kJ
43% Sacharidy 153 g
19% Tuky 14 g
22% Sodík 443 mg
104% Bílkoviny 58 g

Tuniské kuře postup přípravy receptu:

1

V pánvi WOK rozehřejeme máslo s olejem a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou šalotku do měkka.

2

Přimícháme na 2centimetrové kostičky nakrájené kuře a restujeme je dozlatova. Do této směsi vylijeme i se šťávou kompotové meruňky a přisypeme skořici. Přiklopíme poklicí a dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Potom sundáme poklici a 10 minut vaříme na prudkém ohni, aby se vypařila zbytečná voda a šťáva byla hustá. Nakonec přimícháme 2 lžíce smetany nebo creime fraiche, dochutíme pepřem a solí a podáváme horké s kuskusem připraveným dle návodu na obalu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept