Tuniské kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuniské kuře
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 46565 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 ml | Kompot meruňkový |
700 g | Kuřecí prsa |
500 g | Kuskus |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
4 ks | Šalotka |
2 g | Skořice mletá |
2 g | Sůl |
40 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 153g |
---|---|
Cholesterol | 126,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kompot meruňkový, Kuskus, Šalotka, Skořice mletá, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuniské kuře postup přípravy receptu:
1 | V pánvi WOK rozehřejeme máslo s olejem a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou šalotku do měkka. |
2 | Přimícháme na 2centimetrové kostičky nakrájené kuře a restujeme je dozlatova. Do této směsi vylijeme i se šťávou kompotové meruňky a přisypeme skořici. Přiklopíme poklicí a dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Potom sundáme poklici a 10 minut vaříme na prudkém ohni, aby se vypařila zbytečná voda a šťáva byla hustá. Nakonec přimícháme 2 lžíce smetany nebo creime fraiche, dochutíme pepřem a solí a podáváme horké s kuskusem připraveným dle návodu na obalu. |