Jednoduchý recept

Velšský chléb se sušenými brusinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46566

Ingredience

150 g Brusinky sušené
10 g Citronová kůra
1 polévková lžíce Cukr třtinový
1,5 kávová lžička Droždí sušené
2 polévková lžíce Med včelí
1,5 dl Mléko polotučné
325 g Mouka pšeničná hladká
25 g Máslo čerstvé
10 g Pomerančová kůra
100 g Rozinky tmavé
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 694kJ
23% Sacharidy 82 g
8% Tuky 6 g
7% Sodík 145 mg
16% Bílkoviny 9 g

Velšský chléb se sušenými brusinkami postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme vejce, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.

4

Pět minut před koncem cyklu "hnětení" k těstu přidáme brusinky a rozinky. Některé přístroje nás na to samy upozorní zvukovým signálem.

5

Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. Vytvarujeme z něj kulatý bochník, dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemá dvakrát větší objem.

6

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a chléb v ní pečeme přibližně 35 minut, dokud nemá zlatavou barvu a není cela propečený. Propečení kontrolujeme dřevěnou špejlí. Ještě teplý ho potřeme medem a necháme pomalu vychladnout.

Poznámka

Tzv. "kropenatý" sladký chléb s výrazně ovocnou chutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept