Sladové housky s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladové housky s rozinkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46569 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1,5 kávová lžička | Droždí sušené |
25 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné sušené |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
450 g | Mouka pšeničná hladká |
150 g | Rozinky tmavé |
2 polévková lžíce | Sladový extrakt |
1 kávová lžička | Sůl |
2,4 dl | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 5,5mg |
Draslík | 18,6mg |
Vláknina | 403,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr třtinový, Droždí sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné sušené, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Rozinky tmavé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sladový extrakt nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sladové housky s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, slad, třtinový cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím. Do jednoho rohu pečicí nádoby vsypeme sušené mléko. |
2 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
3 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před koncem cyklu "hnětení" k těstu přidáme rozinky. Některé přístroje nás na to upozorní zvukovým signálem. |
4 | Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, prohněteme a rozdělíme na 8 stejně velkých dílů. Vytvoříme z nich koule, dáme je v dostatečném odstupu na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvakrát větší objem. |
5 | Troubu předehřejeme na 200°C a housky pečeme přibližně 15 až 20 minut, až mají zlatavou barvu. |
6 | Během pečení ohřejeme mléko a rozpustíme v něm krupicový cukr, směsí pak po upečení ještě teplé housky potřeme, Podáváme nejlépe ještě teplé. |