Polévka rajčatová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka rajčatová
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4657 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
10 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Vývar zeleninový |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 28,0mg |
Draslík | 827,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,6mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Pažitka, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka rajčatová postup přípravy receptu:
1 | Do vroucí vody dáme rajčata a poté oloupeme a nakrájíme na kousky. |
2 | Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme rajčata a vývar, 15 minut vaříme a poté rozmixujeme. |
3 | Přilijeme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme, příp. přisladíme. |
4 | Nakonec dáme nakrájené bylinky a podáváme. |
Polévku si všichni moc pochvalovali. Díky za tip. Určitě ještě udělám. Zakysaná smetana ji pěkně zjemnila a příjemně okyselila
Dlouho jsem hledala dobrý recept na polévku. Konečně!