Francouzské zeleninové karí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzské zeleninové karí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 46571 |
Ingredience
4 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
20 g | Kari koření |
1 ks | Lilek |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Skořice celá |
2 g | Sůl |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 655,5mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 85,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cuketa, Kari koření, Lilek, Skořice celá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzské zeleninové karí postup přípravy receptu:
1 | V pánvi WOK na másle a oleji restujeme doměkka na kostičky nakrájenou cibuli asi 4 minuty. Potom k ní vložíme oloupanou cuketu, lilek a brambory, vše nakrájené asi na centimetrové kostičky, osolíme, opepříme a dochutíme karí. |
2 | Přidáme celou tyčku skořice, podlijeme zeleninovým vývarem a necháme dusit pod pokličkou asi 20 minut. Poté sundáme poklici a za stálého míchání přidáme oheň a ještě asi 10 minut vaříme, aby nám šťáva zhoustla. |
3 | Servírovat můžeme na oba způsoby, teplé i studené. |