Jednoduchý recept

Chleboví šneci s medem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46574

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr třtinový
1 kávová lžička Droždí sušené
75 g Med včelí
1 dl Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 184 kcal
Kilojoule 769kJ
7% Sacharidy 25 g
11% Tuky 8 g
2% Sodík 40 mg
7% Bílkoviny 4 g

Chleboví šneci s medem postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme vejce, 25 g másla, 50 g medu a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami, a vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.

4

Během přípravy těsta v pekárně v misce rozetřeme 75 g másla, 25 g medu a 1 lžíci cukru.

5

Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. Z těsta vyválíme placku o rozměru 30 x 25 cm a pomažeme ji dvěma třetinami rozetřeného másla s medem tak, aby na okraji jedné z delších stran zůstal 2,5 cm proužek nepomazaného těsta. Z druhé strany těsto svineme do rolády, tu pak rozkrájíme na 12 stejných dílů a dáme je na výšku na olejem mírně potřený plech. Na horní stranu každé rolády navršíme část zbylé směsi másla s medem, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvakrát větší objem.

6

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a šneky pečeme přibližně 20 minut, dokud nemají zlatavou barvu. Po upečení je sundáme z plechu a necháme pomalu vychladnout.

Poznámka

Sladké a velmi chutné medové pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept