Jednoduchý recept

Skořicové koblížky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 46576
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

5 polévková lžíce Cukr krupice
1,5 kávová lžička Droždí sušené
50 g Máslo čerstvé
1,5 dl Mléko polotučné
450 g Mouka pšeničná hladká
2,5 dl Olej olivový
4 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 730kJ
19% Sacharidy 69 g
15% Tuky 11 g
4% Sodík 79 mg
19% Bílkoviny 11 g

Skořicové koblížky postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme vejce, máslo, 2 lžíce krupicového cukru a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme 1 lžičkou skořice a droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.

4

Z těsta vyválíme 7,5 mm silnou placku a z ní vykrajujeme kolečka o průměru 7,5 cm. Z jejich středu pak vykrojíme kolečko o průměru 3 cm. Kroužky dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme 30 minut kynout, dokud nemají dvakrát větší objem.

5

V misce smícháme 3 lžíce krupicového cukru a 3 lžičky mleté skořice.

6

V pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje a v něm kroužky smažíme přibližně 3 minuty. Během smažení je jednou otočíme. Usmažené vyjmeme, necháme okapat na papírovém savém ubrousku a obalíme v cukru se skořicí. Podáváme teplé.

Poznámka

Skořicové koblížky se podávají teplé. Studené se dají ohřát vložením do středně vyhřáté trouby na 10 minut, případně na několik vteřin do mikrovlnné trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept