Panenková roláda s brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Panenková roláda s brokolicí
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 100 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4658 |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Brokolice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 hrst | Paprika sterilovaná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 kg | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 268,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 121,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Paprika sterilovaná, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Panenková roláda s brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Rozkrojíme podélně panenku, aby vznikl plát. |
2 | Naklepeme, osolíme a opepříme. |
3 | Na růžičky rozebereme brokolici a ve slané vodě uvaříme. |
4 | Plát masa potřeme umíchanými vajíčky, poklademe plátky slaniny, kousky brokolice a posypeme kousky kapie. |
5 | Stočíme roládu a svážeme provázkem. Osolíme a opepříme a dáme péct. |
6 | Přidáme kousek másla a během pečení podléváme vypečenou šťávou. Podle potřeby přilijeme teplou vodu a poté podáváme. |