Jednoduchý recept

Zavařenina s jahodami a mochyní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 46581

Ingredience

40 ml Citronová šťáva
500 g Cukr želírovací
1 kg Jahody zahradní
600 g Physalis (mochyně)

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 145kJ
17% Sacharidy 60 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 1 mg
2% Bílkoviny 1 g

Zavařenina s jahodami a mochyní postup přípravy receptu:

1

Opláchnuté, okapané a očištěné jahody (zbavené stopek a kalichů) rozmixujeme s citronovou šťávou a vmícháme želírovací cukr 3plus1. Z kalichů mochyně vyjmeme bobule. Omyté a okapané bobule přepůlíme, přidáme k jahodám a nejméně 3 hodiny necháme odležet.

2

V hrnci, za občasného promíchání, přivedeme směs k varu a 4 minuty necháme probublat. Někdy je potřeba u této zavařeniny prodloužit dobu vaření o 1-2 minuty, proto je důležité udělat želírovací zkoušku. Hotovou směs odstavíme a plníme do připravených sklenic vypláchnutých horkou vodou a pořádně uzavřeme.

Poznámka

Mochyně peruánská (Physalis)- Židovská třešeň, Kapská srstka, Ananasová třešeň, Zemní třešeň, Měchýřovitá třešeň. Šťavnatá, sladkokyselá a příjemně kořeněná chuť, vzdáleně připomíná ananas. Kalich se odstraní a jí se bobule. Physalis se také suší, vyrábí se z něj jam. Nezralé plody, stejně jako zbytek rostliny, jsou jedovaté. Želírovací zkouška – krátce před uplynutím doby vaření vyjmeme z vroucí zavařeniny vařečku a necháme horkou hmotu odkapat, pokud je poslední kapka tuhá, bude tuhá i zavařenina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept