Jednoduchý recept

Štěrbák s karamelem a ořechy

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 46582
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

30 g Cukr krupice
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
50 g Ořechy vlašské
2 g Pepř černý mletý
4 ks Štěrbák zahradní
2 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 211 kcal
Kilojoule 884kJ
7% Sacharidy 26 g
14% Tuky 11 g
10% Sodík 194 mg
15% Bílkoviny 8 g

Štěrbák s karamelem a ořechy postup přípravy receptu:

1

Opraný a podélně na 4 díly rozříznutý štěrbák za častého obracení opékáme na másle s olejem asi 5 minut.

2

Přidáme k tomu nahrubo nasekané vlašské ořechy a cukr, stále restujeme a obracíme dalších asi 5 minut, až se štěrbák potáhne karamelizovaným potahem. Odstavíme z vařiče a můžeme opepřit.

3

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept