Jednoduchý recept

Bílý chléb z kvásku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46586

Ingredience

2,4 dl Chlebový kvásek
1 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 kávová lžička Droždí sušené
450 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 206kJ
16% Sacharidy 57 g
4% Tuky 3 g
7% Sodík 130 mg
15% Bílkoviny 8 g

Bílý chléb z kvásku postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme 2,4 dl kvásku a vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.

4

Z těsta vytvarujeme kulatý bochník, dáme ho na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemá dvakrát větší objem. Vykynutý poprášíme moukou.

5

Troubu předehřejeme na 220°C a chléb v ní pečeme přibližně 30 až 35 minut, dokud nemá zlatavou barvu. Po upečení ho necháme pomalu vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept