Jednoduchý recept

Bagety francouzské

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 130 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46588

Ingredience

2 kávová lžička Droždí sušené
700 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
4,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 795kJ
24% Sacharidy 85 g
5% Tuky 4 g
7% Sodík 146 mg
25% Bílkoviny 14 g

Bagety francouzské postup přípravy receptu:

1

Do velké mísy nasypeme polovinu mouky a přimícháme k ní droždí. Uprostřed vytvoříme malý důlek, do něj nalijeme 3 dl vlažné vody a mícháme, dokud nevznikne lepivá vlhká hmota. Pak přikryjeme mísu utěrkou a necháme na teplém místě alespoň dvě hodiny.

2

Tento kvásek můžeme až na 12 hodin uskladnit v lednici. Pro přípravu těsta ale musí mít pokojovou teplotu, a tak ho musíme z lednice vyndat alespoň 30 minut předem.

3

Připravíme těsto. Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme kvásek a 1,5 dl vody, přidáme olej a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami.

4

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

5

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Některé přístroje mají i program "francouzské těsto", který má pomalejší kynutí. Pokud takový program máme, zvolíme ho.

6

Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.

7

Těsto pak rozdělíme na 3 stejně velké díly, každý vytvarujeme do tvaru dlouhého válce. Rozložíme čistou utěrku a lehce ji poprášíme moukou. Na utěrku dáme válce těsta k sobě, ale oddělíme je povytáhnutím utěrky mezi ně. Tím zabráníme kynutí do boků. Překryjeme další lehce pomoučenou utěrkou a necháme na teplém místě hodinu vykynout. Vykynuté bagety přeneseme na olejem mírně potřený plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Ostrým nožem do každé uděláme několik šikmých zářezů.

8

Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a bagety v ní pečeme přibližně 35 minut, až mají zlatavou barvu.

9

bagety podáváme teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept