Italský chléb s náplní morrarelly a pečené zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italský chléb s náplní morrarelly a pečené zeleniny
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46589 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Droždí sušené |
75 ml | Mléko polotučné |
575 g | Mouka pšeničná hladká |
150 g | Mozzarella |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 1,3mg |
Draslík | 65,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 365,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Droždí sušené, Paprika červená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Mozzarella, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italský chléb s náplní morrarelly a pečené zeleniny postup přípravy receptu:
1 | V hrnku přivedeme mléko až téměř k bodu varu a pak ho zchladíme. Ve velké míse smícháme 125 g mouky s 1 lžičkou droždí, zalijeme vlažným mlékem, přidáme 1 lžičku cukru a důkladně promícháme. Směs může být hrudkovitá. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě alespoň 12 hodin. |
2 | Pak připravíme těsto v domácí pekárně. Do pečící nádoby nalijeme kvásek a 2 dl vody, přidáme 2 lžíce oleje a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme lžičkou droždí. |
3 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
4 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. |
5 | V průběhu programu připravíme náplň ze zeleniny. |
6 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Papriku omyjeme, podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na jemno. Oloupaný česnek nadrobno nasekáme. Sýr nakrájíme na malé kostičky. |
7 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Plech na pečení lehce pomažeme olejem a rozložíme na něj nakrájenou cibuli a papriku, pokapeme olejem a posypeme česnekem. Pečeme asi 30 minut, až zelenina změkne. |
8 | Po ukončení programu "těsto" domácí pekárnu vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. |
9 | Potom z těsta vyválíme placku o velikosti přibližně 45 x 30 cm, na dvě třetiny plochy dáme opečenou zeleninu s česnekem, necháme 5 cm široké prázdné okraje. Volné části těsta přendáme přes zeleninu a konce dobře přimáčkneme - vznikne koláč se zvýšenými okraji. |
10 | Těsto se zeleninou přendáme na mírně olejem vymazaný plech a necháme na teplém místě kynout, dokud nemá dvojnásobný objem. Vykynutý posypeme nakrájeným sýrem. |
11 | Pečeme přibližně 25 až 30 minut v troubě, předehřáté na 220 stupňů Celsia, až má zlatavou barvu. |
12 | Podáváme teplé i studené. |