Kuře s nočky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s nočky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4659 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1200 g | Kuře |
170 g | Mouka polohrubá |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 220,4mg |
Draslík | 470,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 345,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s nočky postup přípravy receptu:
1 | Rozpůlíme a osolíme kuře. |
2 | Zpěníme nakrájenou cibuli na tuku, přidáme mletou papriku, půlky kuřete a osmahneme, podlijeme vodou a doměkka dusíme. |
3 | Měkké vyndáme a rozdělíme na porce. |
4 | Štávu zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně a povaříme. Osolíme a na porce masa procedíme. |
5 | Nočky připravíme tak, že hustší těsto z polohrubé mouky, vejce, vody a soli nalijeme přes cedník na noky do vroucí osolené vody a povaříme. |