Dušená růžičková kapusta se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená růžičková kapusta se slaninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 46590 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Kapusta růžičková |
80 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 448,7mg |
---|---|
Cholesterol | 41,0mg |
Draslík | 63,0mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 9,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená růžičková kapusta se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Kapustičky očistíme, spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky, petrželovou nať jemně nasekáme. |
2 | Na másle zpěníme slaninu, přidáme okapané kapustičky, osolíme, opepříme, podlijeme a dusíme. |
3 | Před podáváním vmícháme petrželovou nať a citronovou šťávu. |
Moc dobrá růžičková kapusta, podávala jsem ji s krkovičkou na barevném pepři a vařenými bramborami ve slupce.