Madeira chlebíček s mandlovou příchutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Madeira chlebíček s mandlovou příchutí
Madeira chlebíček s mandlovou příchutí
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46592 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
175 g | Cukr třtinový |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Likér mandlový - Amaretto |
110 g | Mandle |
175 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
3 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 157,7mg |
Draslík | 274,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Madeira chlebíček s mandlovou příchutí postup přípravy receptu:
1 | Mandle spaříme a oloupeme. Větší část - 100 g - mandlí umeleme, zbývající nakrájíme na plátky a ty osmahneme na suché rozpálené pánvi. |
2 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní likér, přidáme vejce, vanilkový cukr, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, mleté mandle a prášek do pečiva. |
3 | Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta. |
4 | Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme do těsta ručně v míse a pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. |
5 | Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu a pak už dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá. |
6 | Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně. |
7 | V misce rozmícháme práškový cukr s vodou, touto polevou povrch chlebíčku potřeme a na ni nasypeme plátky opražených mandlí. |
Poznámka
Amaretto likér dodá chlebíčku extra mandlovou příchuť. Místo likéru můžeme použít i směs 2 lžic mléka a lžičky mandlové esence.