Chlebíček s citronovou příchutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebíček s citronovou příchutí
Chlebíček s citronovou příchutí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46593 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 dl | Citronová šťáva |
50 g | Cukr moučkový |
175 g | Cukr třtinový |
2,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
175 g | Máslo čerstvé |
225 g | Mouka pšeničná hladká |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 157,7mg |
Draslík | 203,3mg |
Vláknina | 303,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Cukr třtinový, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebíček s citronovou příchutí postup přípravy receptu:
1 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní 1 dl citronové šťávy, přidáme vejce, vanilkový cukr, změklé máslo, třtinový cukr, mouku a prášek do pečiva. |
2 | Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta. |
3 | Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme do těsta ručně v míse a pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. |
4 | Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu a pak už dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá. |
5 | Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme. |
6 | Moučkový cukr smícháme v misce s 1 dl citronové šťávy. Povrch chlebíčku špejlí několikrát propíchneme a lžící na ještě horký chlebíček naneseme citronovo-cukrovou směs. Část se jí díky propíchnutí vsákne dovnitř, část zůstane na povrchu. Chlebíček pak necháme pomalu zcela vychladnout. |