Jemný chlebíček s kokosovou příchutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemný chlebíček s kokosovou příchutí
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46596 |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
100 g | Cukr třtinový |
180 g | Kokos strouhaný |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Mléko polotučné |
175 g | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 102,4mg |
Draslík | 115,7mg |
Vláknina | 29,3mg |
Vitamín A | 94,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Cukr třtinový, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos strouhaný, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemný chlebíček s kokosovou příchutí postup přípravy receptu:
1 | Rozpálíme pánev, v ní nasucho opražíme 5 g nastrouhaného kokosu. |
2 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní mléko, přidáme vejce, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, prášek do pečiva a 75g nastrouhaného kokosu. |
3 | Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta. |
4 | Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme do těsta ručně v míse a pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. |
5 | Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, potom už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá. |
6 | Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme. |
7 | V misce smícháme práškový cukr s vodou do hladké polevy, kterou ještě teplý chlebíček potřeme. Polevu posypeme osmahnutým kokosem a chlebíček necháme pomalu zcela vychladnout. |