Recept

Smetanová drůbeží polévka s mandlemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 46599

Ingredience

100 g Mandle
25 g Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
160 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 ks Vaječný žloutek slepičí
80 ml Víno bílé
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 621kJ
3% Sacharidy 12 g
50% Tuky 38 g
32% Sodík 641 mg
23% Bílkoviny 13 g

Smetanová drůbeží polévka s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, žloutky rozšleháme ve smetaně.

2

Polovinu mandlí s moukou osmažíme na másle, zašleháme vývar a alespoň 20 minut za občasného míchání vaříme na mírném plameni. Na konec vmícháme víno a smetanu se žloutky, poté už jen zahřejeme, nevaříme. Polévku rozmixujeme a podáváme se zbylými mandlemi, které jsme nasucho osmažili. Podáváme jako předkrm.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept