Smetanová drůbeží polévka s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová drůbeží polévka s mandlemi
Smetanová drůbeží polévka s mandlemi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 46599 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
100 g | Mandle |
30 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
160 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
80 ml | Víno bílé |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 412,6mg |
Draslík | 197,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová drůbeží polévka s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, žloutky rozšleháme ve smetaně. |
2 | Polovinu mandlí s moukou osmažíme na másle, zašleháme vývar a alespoň 20 minut za občasného míchání vaříme na mírném plameni. Na konec vmícháme víno a smetanu se žloutky, poté už jen zahřejeme, nevaříme. Polévku rozmixujeme a podáváme se zbylými mandlemi, které jsme nasucho osmažili. Podáváme jako předkrm. |
Poznámka
Servírujeme teplé.