Palec nahoru
5
Palec dolu
1
4
Skvělý recept
4 6 Francouzské brambory 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 466
Kategorie: Brambory

Ingredience

3000 g Brambory
180 g Cibule
200 ml Mléko polotučné
1 g Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Strouhanka
30 g Sůl
160 g Tuk
240 g Vejce slepičí
500 g Vepřová uzená plec

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 511 kcal
Kilojoule 2 140kJ
13% Sacharidy 46 g
38% Tuky 28 g
88% Sodík 2 g
37% Bílkoviny 21 g
Francouzské brambory
  • Francouzské brambory
  • 1
  • Francouzské brambory
  • 2
  • Vložit obrázek

Francouzské brambory postup přípravy receptu:

1

Uzenou vepřovou plec omyjeme, uvaříme téměř doměkka a nakrájíme na kostičky.

2

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na plátky.

3

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na silnější kolečka.

4

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme dorůžova na polovině tuku.

5

Zapékací misku nebo pekáč vymažeme zbylým tukem a vysypeme strouhankou. Na dno rozložíme polovinu nakrájených brambor, mírně osolíme, opepříme a na brambory nasypeme nakrájené uzené maso. Na maso položíme plátky vajec a posypeme je smaženou cibulí. Navrch rozložíme zbylé brambory, osolíme je a opepříme a pokapeme zbývajícím rozpuštěným tukem.

6

Francouzské brambory dáme do vyhřáté trouby a po částečném propečení zalijeme osolenými vejci, rozšlehanými s mlékem a smetanou. Pečeme, až zálivka z vajec ztuhne a povrch je opečený dozlatova.

Poznámka

1 vejce má hmotnost cca 60g, použijeme tedy 4 celá vejce. Chutnali Vám Francouské brambory? Napište nám!

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Francouzské brambory
V receptu, v ingrediencích chybí vajíčka určená na zalití a zapečení brambor. Na 10 porcí je třeba 160 g, což jsou 4 kusy. Na uvaření 240 g, což je 6 ks, to je v receptu správně. Jinak recept doporučuji, pochází z Receptur, jídlo je fajn. Já osobně nekrájím na plátky, ale na menší hranolky. Jídlo jsem doplnila salátem z kysaného zelí s mrkví. Za mě palec nahorusmile
 
Karel Svoboda
Francouzské brambory
Francouzské brambory mohu doporučit!
 
vili
Francouzské brambory
V zapékací misce jsem již dlouho nedělal. Francouzské brambory se povedly, opravdu výborný recept. Též doporučuji. sunglasses
 
sonizna
Francouzské brambory
Klasika, která se neomrzí! Moc dobré!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
5
Palec dolu
1
4
Skvělý recept