Chutný chlebíček s čokoládou a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chutný chlebíček s čokoládou a ořechy
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 46600 |
Ingredience
100 g | Čokoláda na vaření |
175 g | Cukr třtinový |
2,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
175 g | Máslo čerstvé |
225 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Ořechy lískové |
3 ks | Vejce slepičí |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 157,7mg |
Draslík | 275,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy lískové, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chutný chlebíček s čokoládou a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Čokoládu rozlámeme na malé kousky, ořechy nasekáme na jemno. |
2 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní vodu, vložíme rozklepnutá vejce, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, prášek do pečiva, kousky čokolády a nasekané ořechy. |
3 | Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta. |
4 | Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny bez čokolády a ořechů umícháme do těsta ručně v míse, potom teprve přidáme kousky čokolády a ořechů. Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. |
5 | Průběh pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, dopékáme dál jen podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá. |
6 | Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně. |