Jednoduchý recept

Jemný chlebíček s mandlemi a třešněmi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46602

Ingredience

175 g Cukr třtinový
1,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mandle mleté
4 polévková lžíce Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká
175 g Máslo čerstvé
75 g Třešně kandované
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 578 kcal
Kilojoule 2 417kJ
15% Sacharidy 54 g
49% Tuky 37 g
3% Sodík 52 mg
18% Bílkoviny 10 g

Jemný chlebíček s mandlemi a třešněmi postup přípravy receptu:

1

Mandle spaříme, oloupeme a umeleme. Kandované třešně rozpůlíme.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní mléko, přidáme vejce, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, prášek do pečiva, mleté mandle a rozpůlené třešně.

3

Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.

4

Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny bez třešní umícháme do hladkého těsta ručně v míse a teprve potom přidáme třešně.Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.

5

Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, potom už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.

6

Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept