Meruňkový chlebíček s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Meruňkový chlebíček s rozinkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46603 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
175 g | Cukr třtinový |
1 polévková lžíce | Cukr vanilka |
5 polévková lžíce | Džus pomerančový |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
175 g | Máslo čerstvé |
100 g | Meruňky sušené |
200 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Rozinky tmavé |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 157,7mg |
Draslík | 348,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Džus pomerančový, Kypřicí prášek do pečiva, Meruňky sušené, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Meruňkový chlebíček s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Sušené meruňky nakrájíme na malé kousky. Pomerančový džus zahřejeme, přidáme do něj nakrájené meruňky, rozinky a necháme vychladnout. |
2 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní vychladlý pomerančový džus s meruňami, rozinkami, přidáme vejce, změklé máslo, třtinový i vanilkový cukr, mouku a prášek do pečiva. |
3 | Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta. |
4 | Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny bez meruněk a rozinek umícháme do hladkého těsta ručně v míse, pak přidáme ovoce a těsto s ním promícháme. |
5 | Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, potom už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá. |
6 | Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně. |
Poznámka
Vynikající odpolední svačina nebo příloha ke kávě.