Telecí Blanquette - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí Blanquette
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46604 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 ks | Bobkový list |
3 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ks | Mrkev kořen |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Telecí hruď |
1 polévková lžíce | Tymián sušený |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
8 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 419,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Cibule, Sůl, Telecí hruď, Tymián sušený, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí Blanquette postup přípravy receptu:
1 | Máslo dáme do hrnce a osmahneme na něm nakrájené kousky telecího masa a nakrájenou slaninu na kostičky. Necháme osmahnout dozlatova. Cibuli oloupeme a nakrájíme, nakrájíme očištěnou mrkev a žampiony. Přidáme k opečenému masu, osolíme, opepříme, přidáme boblkový list a tymián a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme 45 minut. Poté scedíme vývar, vyndáme koření a maso se zeleninou uchováme v teple. |
2 | Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem a 15 minut provaříme. Přidáme citronovou šťávu, vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně a zamícháme. |
3 | Omáčkou zalijeme maso se zeleninou a ihned podáváme. |