Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 250 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (13%)
ID receptu: 46605
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Celer řapíkatý
7 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 ks Jehněčí koleno
50 g Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
100 ml Olej rostlinný
2 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
300 ml Víno červené
500 ml Vývar jehněčí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 154kJ
4% Sacharidy 16 g
54% Tuky 40 g
24% Sodík 475 mg
18% Bílkoviny 10 g

Kolínko na česneku postup přípravy receptu:

1

Olej rozpálíme v kastrolu, vložíme osolené a opepřené kolínko, opečeme ze všech stran do hněda. Vyndáme a slijeme všechnem tuk. Přidáme trochu oleje a nakrájenou mrkev, cibuli, celer, česnek, vše osmahneme do zlatova. Zalijeme vínem, necháme ho vyvařit, vložíme kolínka a zalijeme jehněčí šťávou.

2

Dusíme 4 hodiny, poté maso vyndáme a udržujeme teplé. Omáčku zbavíme tuku a přecedíme ji. Svaříme na potřebnou hustotu, zahustíme studeným máslem, osolíme a opepříme.

3

Česnekové stroužky uvaříme zvolna v olivovém oleji, vznikne konfitovaný česnek.

4

Poté podáváme kolínka s konfitovaným česnekem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept