Jednoduchý recept

Chlebíček z pivního těsta

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46606

Ingredience

125 g Cukr třtinový
2,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 g Křížaly (sušená jablka)
100 g Meruňky sušené
250 g Mouka pšeničná hladká
175 g Máslo čerstvé
2,3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
100 g Třešně sušené
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 637kJ
24% Sacharidy 88 g
37% Tuky 28 g
3% Sodík 66 mg
17% Bílkoviny 10 g

Chlebíček z pivního těsta postup přípravy receptu:

1

Sušené ovoce nakrájíme na jemno.

2

V hrnci přivedeme pivo k varu, přisypeme ovoce, cukr, máslo, 15 minut podusíme a pak zchladíme.

3

Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní pivní směs s ovocem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva.

4

Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.

5

Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny bez ovoce, namočeného v pivu, umícháme do hladkého těsta ručně v míse, pak přilijeme pivo s ovocem a znovu promícháme.

6

Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. Průběh kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.

7

Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chlebíček v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

Poznámka

Chlebíček s bohatou chutí ovoce a jemným pivním nádechem je ideální pro konzumaci s kousky sýra.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept