Chlebíček z pivního těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebíček z pivního těsta
Chlebíček z pivního těsta
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46606 |
Ingredience
125 g | Cukr třtinový |
100 g | Křížaly (sušená jablka) |
2,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
175 g | Máslo čerstvé |
100 g | Meruňky sušené |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
2,3 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 g | Třešně sušené |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 157,7mg |
Draslík | 419,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Křížaly (sušená jablka), Kypřicí prášek do pečiva, Meruňky sušené, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Třešně sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebíček z pivního těsta postup přípravy receptu:
1 | Sušené ovoce nakrájíme na jemno. |
2 | V hrnci přivedeme pivo k varu, přisypeme ovoce, cukr, máslo, 15 minut podusíme a pak zchladíme. |
3 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní pivní směs s ovocem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. |
4 | Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta. |
5 | Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny bez ovoce, namočeného v pivu, umícháme do hladkého těsta ručně v míse, pak přilijeme pivo s ovocem a znovu promícháme. |
6 | Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. Průběh kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá. |
7 | Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chlebíček v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně. |
Poznámka
Chlebíček s bohatou chutí ovoce a jemným pivním nádechem je ideální pro konzumaci s kousky sýra.