Pečené kořeněné kotlety s křížalami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kořeněné kotlety s křížalami
Pečené kořeněné kotlety s křížalami
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 46607 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Celer bulvový |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
600 g | Vepřové kotlety |
Na marinádu | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Šalvěj sušená |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
200 ml | Víno bílé |
Na náplň | |
60 g | Mandle |
160 g | Meruňky sušené |
160 g | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 133,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 6,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Bobkový list, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé, Mandle, Meruňky sušené, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Vepřové kotlety, Pepř černý mletý, Šalvěj sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kořeněné kotlety s křížalami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso opláchneme a osušíme. V misce do vína vmícháme sůl, pepř, bobkový list, tymián a šalvěj. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Celer a mrkev oloupeme a pokrájíme na hranolky. Sušené meruňky a švestky rozkrájíme na silnější nudličky. |
2 | Do vinné marinády vložíme maso, přes noc necháme pod fólií v chladničce. Do masa vyřízneme otvor, který vyplníme mandlemi, meruňkami a švestkami. Uzavřeme jehlou, maso vložíme do pekáče. Přidáme máslo a zeleninu, přelijeme marinádou a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem, je-li třeba, přilijeme vroucí vodu. |
3 | Maso podáváme přelité přecezenou šťávou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.