Recept

Pečené kořeněné kotlety s křížalami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 46607
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Celer bulvový
100 g Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
600 g Vepřové kotlety
Na marinádu
2 ks Bobkový list
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Šalvěj sušená
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
200 ml Víno bílé
Na náplň
60 g Mandle
160 g Meruňky sušené
160 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 774 kcal
Kilojoule 3 239kJ
16% Sacharidy 58 g
133% Tuky 100 g
10% Sodík 203 mg
66% Bílkoviny 37 g

Pečené kořeněné kotlety s křížalami postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso opláchneme a osušíme. V misce do vína vmícháme sůl, pepř, bobkový list, tymián a šalvěj. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Celer a mrkev oloupeme a pokrájíme na hranolky. Sušené meruňky a švestky rozkrájíme na silnější nudličky.

2

Do vinné marinády vložíme maso, přes noc necháme pod fólií v chladničce. Do masa vyřízneme otvor, který vyplníme mandlemi, meruňkami a švestkami. Uzavřeme jehlou, maso vložíme do pekáče. Přidáme máslo a zeleninu, přelijeme marinádou a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem, je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.

3

Maso podáváme přelité přecezenou šťávou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept