Polévka drožďová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka drožďová
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4661 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
0,5 ks | Cibule |
1 hrst | Cuketa |
1 kostka | Droždí |
1 špetka | Libeček |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 hrst | Petržel - nať |
1 kostka | Polévkové kostky Vitana |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 44,9mg |
Draslík | 282,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 136,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Cuketa, Droždí, Strouhanka, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, Polévkové kostky Vitana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka drožďová postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou a oloupanou cibuli osmahneme na másle a rozdrobíme droždí. |
2 | Přidáme vajíčko a nasypeme strouhanku, kterou mírně osmahneme. Zalijeme 1,5l vody a povaříme. |
3 | Přidáme nastrouhanou zeleninu a libeček, který zvýrazní chuť polévky. |
4 | Povaříme 10 minut a na talíři ozdobíme petrželkou. |