Jednoduchý recept

Králičí stehna na česneku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (13%)
ID receptu: 46610
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 ks Králičí stehna
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
5 polévková lžíce Olej rostlinný
6 ks Pepř černý celý
100 g Slanina vepřová
0,2 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 962kJ
2% Sacharidy 8 g
103% Tuky 77 g
12% Sodík 246 mg
8% Bílkoviny 4 g

Králičí stehna na česneku postup přípravy receptu:

1

Proužky slaniny protkneme omytá králičí stehna, opepříme je a osolíme. Po obou stranách je opečeme v rozpáleném oleji na pánvi. Vyndáme, přidáme zbytek slaniny, na kostičky nakrájenou mrkev a celer a opékáme dozlatova. Přidáme nakrájenou cibuli a rozetřený česnek, celý černý pepř a bobkový list. Vrátíme opečená stehna, zaprášíme moukou a 5 minut smažíme. Nakonec přilijeme vývar. Maso dusíme doměkka, občas podlijeme vývarem.

2

Hotová stehna vyndáme, zbylý česnek prolisujeme do šťávy, osolíme, opepříme a přecedíme na králičí stehna.

3

Ihned podáváme.

Poznámka

Doporučujeme podávat se špenátem a bramborovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept